Foto's 2023

THEMAKAMPEN 2023

Tijdens een weekje bushcraft, leerden we de kunst van het overleven in en met de natuur. We gingen op jacht met onze paintballpistolen, hoopten op een goede visvangst tijdens een kanotrektocht, bouwden de gekste kampen, die beschutting boden bij regenweer en leerden vuur maken zonder dat er lucifers in de buurt zijn. En nog veel meer ....

Deze week mochten we vele dieren knuffelen : ponny's, paardjes en in de dierentuin grotere dieren, maar ook de visjes.
We deden onze laarzen aan om te helpen op de boerderij.
We gingen op tocht met de kano, gingen zwemmen en op de kampplaats deden we allerlei leuke spellekes, samen  met de toffe animatoren.
Wederom een heel leuke week.


Voor zon, zee en strand verkenden we dit jaar een Balkanland. Kroatië ligt in het geografische hart van Europa, op het kruispunt van de Griekse en Romeinse cultuur., omgeven door azuurblauwe zee en parelwitte kiezelstranden. Het mediterrane land heeft met andere woorden een fantastische kustlijn met daarvoor meer dan duizend, meestal onbewoonde eilanden. Op deze prachtige kustlijn plantten we deze zomer onze PANDAvakvlag om een hele week te genieten van dolle wateractiviteiten, chille mocktails op het strand en de Adriatische zon deed wat ze doorgaans doet, lekker bruin bakken. Op het strand dat op loopafstand lag deden we de gaafste activiteiten vol spanning en sensatie.

0p dit Alpakamp gingen we hoog en bleven we niet droog. We lieten de schippers in onszelf het woeste water ontdekken per kano en per vlot. We gingen letterlijk kopje onder op verschillende andere wateractiviteiten. We klommen als echte avonturiers de gekste hoogtes in en ook het land maakten we elke dag op onze eigen manier verschrikkelijk onveilig. 

Deze week werden we maten, makkers, maar vooral makers! Op dit Alpakamp staken we de handen uit de mouwen en maakten we mooie dingen door onszelf vuil te maken. Op die manier werden we echte mooimakers én vuilmakers.

We bouwden een prachtige boomhut, we lanceerden een mooie onderbroekenlijn, speelden een spelletje paintball en nog zo vele andere leuke axtiviteiten.