Foto's 2021

THEMAKAMPEN 2021

Met een jaartje uitstel door het Coronavirus gingen we in 2021 wel naar Zweden. Met kleine minibusjes vertrokken we richting Frederikshaven, waar we de overzetboot naar Gotenburg namen. Van daar was het nog enkele uren rijden vooraleer we aankwamen op de camping van Staf en Monique. We verbleven één nachtje bij Staf en Monique en reden verder naar Syssleback, waar we startten aan ons zevendaagse kano-avontuur. Elke dag voeren we een twintigtal kilometer en zetten we onze tentjes op een andere plek langs de Klaralvenrivier. We sprokkelden hout en maakten onze eigen maaltijden. Na een weekje peddelen keerden we terug naar Camp Grinsby, waar we jammer genoeg getuige waren van de pijnlijke uitschakeling van de Rode Duivels op het Europees kampioenschap. 

Deze week gingen we kopje onder!

We trotseerden zoals echte legermariniers de knotsgekke obstakels tijdens een echte moerastocht, bestegen de golven op onze zelfgesjorde vloten, en ontdekten nieuwe waterwegen tijdens een leuke kanotrektocht.

Indoor, outdoor, subtropisch, zout of zoet, geen water was voor ons te diep deze week.

Als waterkers op de taart leerden we ons evenwicht te bewaren op een MegaSUP.


Tijdens deze zesdaagse gingen we dagelijks aan de slag om de gekste en kleurrijkste bouwsels te maken met onze favoriete blokjes, maar daar bleef het uiteraard niet bij. Omdat wij echte vakmannen zijn, die niet alleen met Lego uit de voeten kunnen, bouwden we ook in real life echte kampen. We ontdekten verschillende materialen, timmerden en bouwden levensechte kampen en voorzagen uiteraard zowel de Lego- als grotere bouwsels van een knap en bijhorend interieur.

Dagelijks flitsten we van het ene tijdperk naar het andere.

Als echte oermensen overleefden we één dag en nacht in de ongerepte natuur.

We flitsten van de Middeleeuwen, al waar we leerden zwaardvechten en boogschieten,

naar de twintigste eeuw, waar net de Tweede Wereldoorlog was uitgebroken.

Met onze Lasershoots en Paintballpistolen bevrijden we als dappere soldaten het hele continent.

We gingen als echte ontdekkingsreizigers aan boord van onze zelfgemaakte vloten en hielden Olympische Spelen waar zelfs de Oude Grieken jaloers op zouden zijn. Gladiatoren in een Romeins amfitheater, Vikings aan het roer van een echte Kano. Deze week beleefden we op zes dagen tijd, zowat duizenden jaren geschiedenis.


Vies, vuil en vettig! Deze drie woorden stonden deze week centraal. We werden echte moddervreters.

Dagelijks namen we onze Mountainbike ter hande om als echte Flandriens door het slijk te crossen, we trotseerden de vettige modder ook met de Kinderquad en gemotoriseerde kindercrossers. Maar dat was lang niet alles. een beek- of moddertocht ontbraken ook niet op deze zesdaagse. Wie niet graag vuil werd, had geen plaats op Moddercrosskamp,

We sjorden onszelf de hoogte in en timmerden een villa in elkaar die door geen enkele orkaan de lucht in werd gewaaid. We gingen aan de slag met hamer, zaag en nagels, we toverden de gekste bouwwerken tevoorschijn.

Ook voor de bouw van onze meubels, en de inkleding van onze villa rekenden we volledig op de creativiteit van de kinderen . Een glijbaan in plaats van een trap omlaag, een deathride vertrekkend vanuit onze living, het was allemaal mogelijk.

Tijdens dit Zeepkistenkamp gingen we opnieuw aan de slag met een hamer en zaag. We timmerden en bouwden de hele week aan verschillende Zeepkisten en hielden aan het einde van de week uiteraard een grote Zeepkistenrace.

Discipline, dedication & friendship, maar Safety First!

Deze week doken we in de rol van iedereen die voor onze veiligheid zorgt.

We leerden brandjes blussen onder leiding van echte brandweermannen, we kropen in de huid van een echte politieman en bestreden de dieven met Lasershoots. We werden echte Special Forces- soldaten en gingen zoals gedrilde soldaten op pad, gewapend met Paintballpistolen om de gruwelijke misdaad te bestrijden.

Klim-en hoogte parcours mochten natuurlijk ook niet ontbreken op dit safetyfirstkamp


We gingen aan de slag met witte kousen en maakten er prachtige getiedyede kunstwerkjes van.

We verzonnen honderden manieren om slijm te maken en werden rasechte fashionqueens bij het ontwerpen van onze eigen gekke kledinglijn of sieraden.
Daarbovenop voorzagen we onszelf van gekke kleurrijke kapsels.

We versierden ons eigen lichaam of dat van de vriendjes of vriendinnetjes met "echte" tatoeages.

Van een potje bodypainting en creatieve fashionista waren we ook niet vies.

Andere leuke spellekes ontbraken ook niet op deze zesdaagse.

Veel variatie dus ....