Foto's 2017

THEMAKAMPEN 2017

We vertoefden tijdens de paasvakantie op onze eigen kinderboerderij op recreatiedomein de Vogel in Hengstdijk (NL). We hielpen vijf dagen lang de dieren te verzorgen. We voederden de lama's, de geiten, de minipaardjes en andere dieren. We draaiden mee op een bioboerderij en gingen op bezoek bij boer Krol. Daarnaast amuseerden we ons met tal van fijne en sportieve activiteiten. We minigolfden, reden met de gocart of gingen tekeer in het zwembad, op één van de twee airtrampolines en in de leuke speeltuin. Kortom 5 leerrijke en ontzettend leuke dagen. Een fotoreportage van het Boerderijkamp in 2017 vindt u hiernaast.

In de paasvakantie lieten we ook de Jack Sparrow en Piet Piraat in ons los op het Piratenpretkamp. Vijf dagen lang amuseerden we ons rot in, op en rond het water van recreatiedomein de Vogel in Hengstdijk (NL). Als volleerde schippers gingen we te water in onze kajaks en roeiboten, en dansten we op de pedalen van onze eigen waterfietsen. We zetten ons vizier scherp, leerden boogschieten als een echte piraat en dompelden ons geregeld onder in het subtropisch zwembad. Ook de niet-waterratten amuseerden zich met tal van fijne en sportieve activiteiten. We minigolfden, reden met de gocart en gingen tekeer op één van de twee airtrampolines? Kortom 5 dagen piratenpret en puur plezier. 

De Ridders van Pendragon hadden deze week jullie hulp nodig. De verschrikkelijke tovenaar Barbarus had al hun ridderkrachten afgenomen en jij leerde de ridders opnieuw zwaardvechten, boogschieten en paardrijden. Een week lang recruteerden wij de geschikte middeleeuwers. De werking van een kruisboog of een blaaspijp had voor niemand nog geheimen. We kookten met weinig middelen een echt middeleeuwse maaltijd, leerden de gekste circustechnieken, waarmee we als een echte nar de koning konden verblijden, bouwden stevige middeleeuwse forten en gingen als stoere Vikings te water. Het Middeleeuws kamp was, kort gezegd, het ideale kamp voor dappere ridders en knappe prinsessen! Al waren er zeker ook grappige narren en dappere jonkvrouwen van de partij.

Deze week stond volledig in het teken van de toekomstige Wout Van Aert of Peter Sagan. We kweekten de benen van een echte Flandrien en bleken niet bang van een vleugje modder. Zes dagen lang doken we de Vlaamse bossen in op onze crossfiets, we trotseerden de heuvels en het water, we leerden springen over balkjes, trainden onze fietsbehendigheid samen met trainers van de Vlaamse Wielerschool, we leerden vallen en stonden weer op. Bovendien leerden we deze week de kneepjes van het mecaniciensvak. We leerden zelf onze band herstellen, en konden op het eind van de week oa. onze remblokken en lampjes vervangen. Tijdritten, lange mountainbiketochten en evenwichtparcours, en als het te droog werd onder onze voeten, ruilden we de crossfiets in voor de waterfiets. Op het einde van de week waren we moe, maar vooral voldaan.

Opnieuw was de Zonnegloed het prachtige decor voor een onvergetelijke zesdaagse tussen de wilde dieren. We verzorgden dag in dag uit met veel liefde de vele dieren die het park te bieden heeft. Joep en Nelis bleken doodgelukkig toen we hun kamelenresort een facelift gaven en ook het verblijf van de Schotse Hooglanders werd opgesmukt na onze passage. Verder mochten we opnieuw dagelijks met de verzorgers op stap om de stokstaartjes, de servalkatten en de vele andere dieren van voer- en speeelvoer te voorzien. We speurden er op los aan de hand van plezante doe-opdrachten. We maakten een stille nachtwandeling door het dierenpark en toen het park te kampen kreeg met echte stropers, haalden jullie de Rangers in jullie zelf boven om de stropers met onze lasershoots te verjagen en de dieren te redden.