Foto's 2019

THEMAKAMPEN 2019

Tijdens deze griezelige en muzikale driedaagse daalden we samen met Miguel af in de onderwereld, waar we zombies verjoegen met onze Lasershoots. Tegelijk onderzochten we welke wapens nog konden dienen om de spoken in het dodenrijk te houden. Werd het de blaaspijp?De pijl en boog of hielp toch enkel de kruisboog om het kwaad te verjagen? We gingen op deze huiveringwekkende driedaagse slijm maken, we ondergingen een echte dropping, we sjordenzelf een brug uit het dodenrijk, we ontdekten de octobloc, de kokiriko, de caxixi en andere gekke muziekinstrumenten. We maakten onze eigen Mexicaanse dodenfakkels om ons te beschermen tegen de gevaarijke zombies en probeerden te ontsnappen uit de griezelige Escape Room.

Deze knotsgekke week joegen we dag en nacht op dieven en op gangsters, op rovers en misdadigers. Als een echte James Bond bestreden we deze week de misdaad. Geen Mission was Impossible voor actiehelden zoals wij. We namen alle slechteriken te grazen met onze Paintball- en Lasershootguns. We leerden de knepen van verschillende gevecht- en verdedigingssporten. We leerdenboogschieten en bekampten al onze tegenstanders in een potje Archery Tag en BazookaBall. We gingen op sporenonderzoek, voerden proefjes uit in ons CSI- laboratorium en probeerden op die manier de dader aan elke misdaad te koppelen. Dit alles in kader van onze opleiding tot geheim agent.

In een land hier ver vandaan, staat het sprookjeskasteel van Prinsessia. Gelukkig staat er net iets dichter ook een Prinsessenkasteel, namelijk in Plopsaland De Panne. Na een hele week op onze prinsessenschool, waar we samen konden leren hoe je in prinsessenkleren, met een kroontje moet poseren, was deze uitstap naar Plopsaland dan ook de kers op onze prinsessentaart. Verder leerden we tijdens onze prinsessenopleiding juweeltjes maken, leerden we de leukste dansjes, maakten we ons helemaal mooi voor een echte fotoshoot, kooktenwe prinsessenpotjes en lieten we ons volledig gaan tijdens de Kidskaraoke op het prinsessenbal. Maar dat was lang niet alles. Omdat wij niet zomaar prinsessen zijn, maar stoere superprinsessen bestonden onze lessen ook uit boogschieten en zwaardvechten, want een superprinses moet haar mannetje kunnen staan, wanneer stoute ridders of struikrovers opduiken. Zo werden jullie na elke nieuwe les een beetje meer prinses.

Kom pak je lasso maar, zo vangen cowboys indianen! We maakten kennis met cowboy Joe, de held van onze Far West. De beste schutter van het eeuwige jachtveld en de grootste paardenvriend van de cowboyvallei. Cowboy Joe werd speciaal voor jullie opgetrommeld om jullie de kneepjes van het cowboyvak te leren. Hij leerde jullie schieten met pijl- en boog, werpen met lasso’s en zoeken naar verborgen goudschatten. Verder namen we deze week indianen te grazen met onze Lasershoot- en KidsPaintballpistolen en mochten we zelf een ritje maken op Cowboy Joe zijn lievelingspaarden.

Take the L, soldaten! De L van Last one standing, wins! Want daar draait het natuurlijk allemaal om in Fortnite. Grondstoffen verzamelen, kampen bouwen, je basis verdedigen, tactieken bedenken, op jacht gaan naar zombies, wapens zoeken, opponenten afknallen en zorgen dat jij als laatste overblijft en zo de enige echte Victory Royale behaalt. En dat allemaal vanop jullie lui gat voor het scherm van jullie Playstation! Fout! Wij gingen er echt op uit, we speelden real life Fortnite in het bos, zochten KidsPaintballpistolen, katapulten, bazooka's en pijl en bogen die in het bos verstopt lagen, bouwden échte kampen die ter verdediging dienden... Daarbovenop dropten we jullie 's nachts het bos in, bewapend met Lasershootpistolen.

Deze week werden we echte Robinsons. Geen Janneman Robinsons, maar Robinson Crusoes. We gingen op expeditie. Kamp Noord tegen Kamp Zuid. Een expeditie die nog wekenlang nazinderde, en waarbij we aangewezen waren op onze eigen kracht, kennis, maar vooral op elkaar. We klommen met behulp van touwladders de hoogte in om kokosnoten te plukken, we namen het tegen elkaar op in de vuurproef, maar ook de toren van Babylon, de zandzakkenproef en de kantelpiramide passeerden de revue. We leerden boogschieten en blaaspijpschieten, werden de wildernis in gedropt en leerden navigeren met kaart en kompas, we kookten ons eigen potje, leerden vlotten bouwen en namen het tegen elkaar op tijdens een wedstrijd wildwatervaren.

Deze week trotseerden we als een echte zeerover de zeven zeeën en deden dat in verschillende schuiten. Met de reuzekano en de zeekajak bekampten we de golven, we sjorden ons eigen piratenschip en gingen ermee op het water. We bevochten elkaar in een ware zeeslag met een potje KidsPaintball en Lasershoot.


Wat is er leuker dan overnachten in het bos, in een zelfgemaakte boomhut? Leven onder de sterrenhemel met rond ons alleen maar ongerepte natuur en het kampvuur waarop we ons eigen potje kookten? We gingen deze week zelf aan de slag met hamer, touw, nagels en hout en toverden de gekste bouwwerken tevoorschijn. Ook voor de bouw van onze meubels, en de inkleding van onze boomvilla, rekenden we volledig op de creativiteit en handigheid van de kids. Een glijbaan in plaats van een trap omlaag, een deathride vertrekkend uit onze living, het was allemaal mogelijk op Boomhuttenkamp!

Deze week gingen we als echte paparazzi op zoek naar het nieuws. We namen onze camera ter hande en haalden pen en papier boven in een heuse jacht op verschillende BV's.

We gingen achter de schermen in radio- en televisiestudio's en pikten hier en daar een optreden mee. Verder schreven we het script van onze eigen film, hielden we acteer- zang en dansworkshops op zoek naar onze grootste talenten.

Elke Secret Agent heeft een sidekick nodig, en liefst een vrouwelijke, knappe maar vooral dappere sidekick. Want, zeg nu zelf, wat zou er in godsnaam terecht gekomen zijn van James Bond zonder zijn vele Bondgirls? Deze week was geen Mission Impossible voor jullie. Meer nog, wij gingen elke uitdaging aan. We bekampten The Man with the Golden Gun met onze eigen Paintballgeweren en Lasershootguns, lieten ons volledig gaan in het Casino Royale. We trokken onze padvindersschoenen aan, ontcijferden geheime schriften, kraakten de gekste codes en losten alle mysteries op. Ter land, tijdens de KidsKarting, ter zee, in het Wateravonturenpark en in de lucht wanneer we gingen klimmen.

Deze week was de World not enough, want deze week was aan de girls!

De blaadjes zijn altijd groener in andermans zeewierwoud, en als je daarvan gaat dromen, bega je niet eens zo’n grote fout! Want, wie droomt er nu niet van om ooit eens tussen de dolfijnen te zwemmen? Wie wil er niet eens voor één dag zeeleeuwen- of zeehondenverzorger zijn? Deze week kwamen al de dromen uit. Je vond ons gedurende deze vijf dagen meer wel dan niet in Boudewijn Seapark. We bezochten alle shows, genoten van privésessies met de dieren, mochten achter de schermen meekijken naar de trainingen, voederden visjes aan de zeehonden, en leerden ook zelf trucjes aan de zeeleeuwen. Ook ’s avonds na sluitingstijd mochten we met de trainers mee op pad. Een dolfijne week werd het met doldwaze avonturen en een sprong in het water, tussen de dolfijnen als absoluut hoogtepunt.