Foto's 2020

THEMAKAMPEN 2020

Roeien met de riemen die we hebben was nooit toepasselijker dan op dit kamp. De Zweede natuur en de Klaralven stopten we wegens omstandigheden een jaartje in de Coronakast, maar de riemen en de kano's die haalden we er weldegelijk uit. We bleven binnen een perimeter van 150 kilometer rond onze landgrenzen en voeren de Franse Oise af. Deze kanotrektocht zou in totaal vier dagen duren, maar werd gecombineerd met ander avontuur. Zo trotseerden we ook twee dagen de Oise op een zelfgebouwd vlot en trokken we de prachtige bossen rond Hénnepieux in. Vanzelfsprekend bakten we ons eigen potje in gamellen op een zelfgesprokkeld vuur. Al deden we dat voornamelijk op ons eigen kampterrein in de veilige omgeving van sanitaire voorzieningen. Niet helemaal into the wild dus, maar daarom was deze Covid-editie niet minder plezant.

We verbleven zes dagen lang tussen de dieren op onze eigen kinderboerderij, We leerden over het graan en het meel en we bakten ons eigen brood, We gingen aan de slag op een melkveebedrijf en leerden daar hoe we kaas, yoghurt of boter kunnen maken. We bakten frietjes uit zelf geoogste schatjes van patatjes en gingen op een speelse manier de dieren verzorgen. We namen de paarden mee naar een old town road, zorgden ervoor dat ze in propere stallen konden leven, kortom, we werden echte boeren en boerinnen.

Alle wind in de zeilen nog aan toe... Deze verrassingszesdaagse stond volledig in het teken van onze televisiehelden. We gingen een dagje zwemmen in Plopsaqua en bezochten onze favoriete kinderhelden tijdens een daguitstap naar Plopsaland, we gingen het kanaal op in onze eigen Scheve Schuit en beleefden verder nog toffe Studio 100-avonturen op onze prachtige verblijfplaats , de Boerderie in Beauvoorde..

Wat als we een boomhut willen bouwen, maar alle bomen zijn verdwenen? Het was geen probleem voor gerenommeerde bouwvakkers zoals wij. We sjorden onszelf de hoogte in en timmerden en bouwden een villa in elkaar die door geen enkele orkaan de lucht in werd gewaaid. We gingen aan de slag met hamer, zaag en nagels, we toverden de gekste bouwwerken tevoorschijn. Ook voor de bouw van onze meubels, en de inkleding van onze villa waren we creatief. Een loopbrug, een klimmuur, een deathride vertrekkend vanuit onze living, het was allemaal mogelijk.

We werden echte Robinsons deze week. Geen Janneman Robinsons, maar Robinson Crusoes. We gingen op expeditie. Kamp Noord tegen Kamp Zuid. Een expeditie die nog wekenlang zou nazinderen, en waarbij we aangewezen waren op onze eigen kracht, kennis, maar vooral op elkaar. We gingen de hoogte in, en voeren de Ourthe af, we bouwden ons eigen vlot en gingen te water, we schoten met pijl en boog, zoals enkel Catness Everdeen en Robin Hood het ons hebben voorgedaan, en gingen ook met andere wapens op jacht.

Gewapend met helm en lamp baanden we ons een weg in een onderaards grottenstelsel. Gediplomeerde en ervaren instructeurs leerden ons de kneepjes van de speleologie en leidden ons al kruipend, lopend en wringend door de spelonken. We lieten onze propere kleren thuis, want stof eten, door de modder ploeteren en flink vuil worden, stond dag na dag op ons ondergronds programma. Maar ook bovengronds lieten we de avonturiers in ons los. We klommen en klauterden ons naar ongekende hoogtes. We werden ook in het bos gedropt. De weg vonden we enkel terug wanneer we een kaart en kompas konden hanteren. het was dus geen kamp voor doetjes!

Take the L, soldaten! De L van Last one standing, wins! Grondstoffen verzamelen, kampen bouwen, je basis verdedigen, tactieken bedenken, op jacht gaan naar zombies, wapens zoeken, opponenten afknallen en zorgen dat jij als laatste overblijft en zo de enige echte Victory Royale behaalt. Wij speelden deze week Fortnite, Brallstars of Call of Duty, maar niet op de Playstation of computer. Wij gingen er echt op uit, we speelden real life Fortnite in het bos, zochten KidsPaintballpistolen, katapulten en pijl en bogen die in het bos verstopt lagen, bouwden échte kampen die ter verdediging dienden... Daarbovenop werden we in het bos gedropt, bewapend met Lasershootpistolen.

Na twee Dolfijnenkampen de afgelopen twee jaar was het deze zomer Sssssharktime. Vanuit een haaienkooi bewonderden we onder water de tropische haaien en voerden hen visjes vanaf de tang. Verder voederden we ook de zeehonden en zeeleeuwen en leerden we onze onderwatervrienden leuke kunstjes. Ook 's nachts gingen we de dieren bestuderen, we bleven namelijk één nacht slapen binnen de muren van het aquarium, zodat we konden ontwaken tussen de haaien in het BlueReef aquarium. Een bezoek aan het attractiepark Neeltje Jans en een boottocht over de Oosterschelde maakten dit kamp helemaal af. .

Zeil je voor het eerst? Dan sla je gegarandeerd een flater. Maar dat was nu eens absoluut niet erg op deze natte vijfdaagse. We leerden de kneepjes van het zeilen, hoorden voor het eerst van overstag en sloegen bijgevolg bijna overboord. We gingen dagelijks te water. Twee dagen lang kregen we surflessen van gediplomeerde begeleiders, en naast het zeilen en het surfen, leerden we ook ons evenwicht bewaren op de SUP-boards en werden we weggeschoten op de enige echte waterjump. Ons Surf&Supkamp werd een kamp vol wind en vol water, vol wind en vol water, vol water en wind.

We namen jullie mee naar Hollywood en dompelden jullie dagelijks onder in verschillende filmavonturen. Zokeerden we terug naar the Ice Age en lieten we de ijsberen in jullie los. We skiëden de bergen af op onze snowboards en skilatten. We werden de sterren van de ijspiste, wanneer we elkaar bekampten in een wedstrijdje Icekarting. We werden echte soldaten, en doken James Bondgewijs de bossen in met onze Paintballpistolen en Laserguns. We werden gedropt, speelden the Hunger Games, leerden pijl- en boogschieten zoals enkel Catness Everdeen dat kan. We bouwden onze eigen Black Pearl en gingen te water als een echte piraat. We dompelden ons een dagje onder in de wereld van de glitter en de glamour en werden na een bezoekje aan onze eigen wellness, de knapste danseressen van het #LikeMe galabal.