Doel en missie

DOEL EN MISSIE

ZOALS IN ONZE VOORSTELLING REEDS GEZEGD ZIJN COMPUTERS EN TELEVISIES PLEZANT VOOR EEN UURTJE, MAAR VERGETEN KINDEREN VAAK WAAR HET ECHTE SPEELPLEZIER VERBORGEN ZIT.


Tegenwoordig zijn filmpjes op het internet en spelletjes op de iPad de enige vorm van spelen waarmee kinderen te maken krijgen. De nieuwste tricks op de iPad lukken in een mum van tijd, maar hoe een bos eruit ziet, of een boerderij dat is nog maar de vraag. PANDAvak wil kinderen uit de zetel halen, van achter het scherm en hen mee nemen naar buiten om een klein stukje wereld te ontdekken die voor hen nog onbekend is.


Farming Simulator is best plezant, maar is het niet veel plezanter om het reilen en zeilen op een echte boerderij mee te maken? Zelf spelenderwijs ontdekken hoe een brood gebakken wordt, dieren worden verzorgd, welk proces een fles melk doormaakt vooraleer het in de rekken van de plaatselijke Delhaize terechtkomt, enzovoort. Het internet staat bovendien boordevol filmpjes en spelletjes over wilde beren en stokstaartjes, maar is het niet veel leuker om zélf op onderzoek te gaan in de dierentuin, de dieren te voederen en te verzorgen en bovendien op plekken te komen waar andere dierentuinbezoekers alleen maar over kunnen dromen? Geen oersaaie Wikipediapagina's of vervelende lessen, maar real life onderzoek. En niet te vergeten wij ontdekken alles op een crimineel plezante manier.