KINDER- EN JEUGDKAMPEN

VERJAARDAGSFEESTEN EN KIDSEVENTS

PANDAvak VZW

BOHEMIAN RHAPSODY (CZ)

Waar gaan we nu eigenlijk naartoe?

Wel, we starten onze trip aan de Mariagrot in Maldegem, maar laten al gauw ons Belgenlandje achter ons en trekken door Duitsland naar het Tsjechische Jiricna, een gezellig pittoresk dorpje midden in het Boheemse Woud. Overnachten doen we op de terreinen van Outline Travel, een Vlaamse organisatie gespecialiseerd in reizen en rondreizen in en door Tsjechië. Alle activiteiten die we ter plekke zullen doen, zullen dus niet enkel door onze eigen animatoren begeleid worden, maar worden tevens begeleid door Nederlandstalige begeleiders van Outline Travel zelf.En slapen, en eten en WC enzo, hoe zit dat precies?

Slapen doen we de hele week in tipi's op onze privé kampweide, die naast tipi's; voorzien is van een veldkeuken, picknicktafels, een grill en een vuurplaats. Een klein riviertje stroomt langs de kampplek, maar geen paniek! Douchen en naar het toilet gaan kunnen we in tegenstelling tot in Schotland vorig jaar, gewoon doen in het sanitaire blok dat voorzien is op onze kampweide. Er is tevens elektriciteit, stromend kraanwater en zelfs een wasmachine voorzien op de kampplek, evenals een opbergruimte voor onze trekzakken en ander materiaal. Er wordt gedurende het kamp voor ons gekookt door twee kookouders. Op geregelde tijdstippen zullen we ons echter ook laten verleiden tot het survivalkoken in onze woudloperskeuken.Wat brengen we allemaal mee?

Je mag maximum één trekkerszak of kitzak én één kleine rugzak meenemen. Er worden geen valiezen of trolley's toegelaten en de trekkerszak dient een maximuminhoud te hebben van 55 tot 65 liter. De koffer van de minibus is niet berekend op meer bagage. Kleinere trekrugzakken zijn natuurlijk toegestaan. Als jullie gerief voor 8 dagen in een kleinere rugzak past, des te gemakkelijker om dragen. Het kleinere rugzakje kan je bij je nemen in de minibus. De trekkersrugzakken zitten in de koffer. Zorg er dus voor dat hetgeen je nodig denkt te hebben in de minibus, drank, een versnapering voor onderweg en dergelijke in je kleine rugzak zit.


Hieronder vinden jullie een hele waslijst aan materiaal dat jullie voor deze trip best voorzien.

Slaapzak

Slaapmatje of éénpersoonsluchtmatras

Gamel

Bestek (vork, mes en lepel)

1 keukenhanddoek

Toiletzak

Biologisch afbreekbare zeep/ shampoo en tandpasta

Tandenborstel

Maximum twee grote handddoeken

Compeed of second skin plakkers

Waterdichte zonnecrème met voldoende hoge beschermingsfactor

Aftersun

Drinkfles

Muggenspray (Zowel preventief als verzachtend na beet)

Waterschoentjes en/of sandalen

Goede stapschoenen

Droge schoenen voor heen- en terugrit

Twee lange broeken en twee shorts

6 paar kousen

Een zestal onderbroeken

Twee dikke/ warme en twee lichtere truien

Regenjas

Zwemgerief

Zaklamp

Zonnebril

Hoofdmuskietennet (Geen must, wel aan te raden)

Hoofddeksel tegen de zon

Waterdicht zakje voor kostbare dingen

Kleine rugzak

Identiteitskaart/ KidsID

EHIC-kaart*

2 ziekenfondsvignetten

Eventueel medicijnen

Een beetje zakgeld (zowel kronen als euro's)

Toelating om naar het buitenland te gaan.

Ook een zakmes, magnesiumstick en musketons zijn toegestaan, maar niet verplicht.


*EHIC staat voor European Health Insurance Card. Het is een gratis Europese ziekteverzekeringskaart. Met een EHIC kunt u medische zorg krijgen als u ziek wordt tijdens een vakantie in Europa, buiten uw woonland.


Een EHIC-kaart kun je aanvragen via onderstaande link:

https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/formulier-aanvraag-ehic


Wat brengen we niet mee?

We gaan er niet van uit dat één van de deelnemers dergelijke plannen heeft, maar vinden het toch nog eens het vermelden waard: Sigaretten, drugs, energiedranken of alcoholische dranken zijn niet welkom op onze trip.


Het meenemen van kostbaar materiaal, zoals een GSM of een iPod, verbieden wij niet, maar is steeds op eigen verantwoordelijkheid. PANDAvak kan in geen geval verantwoordelijk geacht worden voor het verlies of het beschadigd zijn van dergelijk materiaal.Wat moet er zeker in je kleine rugzak zitten?

Identiteitskaart/ KidsID

EHIC-kaart

Medicijnen die op 11 augustus overdag genomen moeten worden

Een beetje zakgeld

2 lunchpakketten voor onderweg

Drinkfles en voldoende drank

Toelating om naar het buitenland te gaan.Toelating om naar het buitenland te gaan?

Gezien jullie kinderen allemaal minderjarig zijn en zonder ouders naar het buitenland reizen, dienen jullie in de komende twee weken eens langs te gaan op de dienst bevolking van de stad of gemeente waar jullie wonen Voor de Maldegemse kinderen vinden jullie op deze link meer info hieromtrent op onderstaande link:

https://www.maldegem.be/reistoelating-minderjarigeStart en einde kamp

We reizen met vier minibussen naar Tsjechië. Er gaan 4 zeer bekwame animatoren met een rijbewijs mee op kamp. Deze vier animatoren zullen tevens de bestuurders van de minibusjes zijn. We vertrekken op zondagochtend 11 augustus om 06u00 aan de Mariagrot in Kleit. Het zou fijn zijn als we stipt om 06u00 kunnen vertrekken, dus iedereen zeker om 05u30 aan de Mariagrot is. We rekenen op tien uur rijden, maar weten uit ervaring dat tien uur rijden, al gauw twaalf uur in de wagen zitten is, gezien we zeker een viertal keer zullen stoppen om een half uur de beentjes te strekken. We zouden ook graag in Tsjechië aankomen op een uur dat de zon nog niet onder is, zodat we ons niet in het donker moeten installeren en gezien er zowel in Keulen, Koblenz, Neurenberg, als Frankfurt wegenwerken zijn, nemen we liever het zekere voor het onzekere.


Op zondagochtend 18 augustus vertrekken we rond 10u00 uit Jiricna richting Maldegem, waardoor we waarschijnlijk tussen 22u00 en middernacht terug op de parking van de Mariagrot zullen arriveren. Dit alles afhankelijk van het verkeer en de potentiële files onderweg. We houden jullie via onze Facebookpagina op de hoogte van het uur waarop we zullen arriveren, zodra we daar een beter zicht op hebben.Hoeveel geld moeten wij meenemen?

Veel geld hebben jullie alleszins niet nodig. Er zijn namelijk weinig tot geen gelegenheden om dingen aan te kopen. In de weinige gelegenheden die we zullen tegenkomen in Tsjechië, kun je enkel met Tsjechische Kronen betalen. Onderweg op één van de snelwegparkings in België of Duitsland, kunnen jullie wel met euro's betalen. Hoeveel geld jullie precies meegeven, bepalen jullie zelf.Kunnen wij een brief schrijven ook?

Ja, dat kan zeker. In tegenstelling tot het kamp in Schotland vorig jaar, slapen we nu wel zeven nachten op dezelfde locatie. Dat biedt ouders de mogelijkheid tot het schrijven van een brief. Houd er wel rekening mee dat brieven enkele dagen onderweg zullen zijn naar Tsjechië.


Brieven kunnen geschreven worden naar onderstaand adres:


Outline Centrum Jiricna

tav. PANDAvak

Naam van uw kind

Jiřičná 3

CR 342 01 Petrovice u Sušice

TsjechiëHoe zijn wij in Tsjechië te bereiken?

Robbe is ten allen tijde te bereiken via: 0497307628

Noodnummer: 050/715738Mochten er nog vragen zijn,

stel ze gerust.


Groetjes

Het PANDAvakteam

PANDAvak